Euro palete za varen in kakovosten transport

Palete so podlaga, navadno izdelana iz lesa, na katero se naloži tovor, da je med transportom varno pritrjen in trdno stoji na podlagi. Izdelane so v nekaterih standardnih različicah (na primer EPAL ali euro palete), ki so potrebne zaradi standardizacije oziroma poenotenja v transportu in logistiki. Na voljo pa so seveda tudi v posebnih dimenzijah in pa tako imenovane palete za enkratno uporabo. Pomembna lastnost palete je tudi njena oblika, saj je zasnovana tako, da s svojo obliko olajša prelaganje pri skladiščenju in premikanje, na primer s transportnega vozila v skladiščne prostore in obratno. V podjetju Barting d. o. o. vam nudimo lesene palete, izdelane v skladu z vsemi potrebnimi standardi.

Lesene palete imajo številne prednosti

PaletePalete so embalaža, ki je v transportu in skladiščenju izjemnega pomena. Vsako podjetje želi stroške transporta optimizirati, kar pomeni, da za čim nižjo ceno transport ostane na čim višji kakovostni ravni. Zanimivo je dejstvo, da je les kot embalaža v obliki zabojev v veliki meri izginil, saj sta ga nadomestila plastika in karton, medtem ko so euro palete ohranile svoj pomen v okviru skladiščenja in transporta. Med najpomembnejše prednosti, ki jih imajo palete, spada dejstvo, da jih lahko združujemo v večje transportne enote, ki jih zlahka premeščamo, dvigamo in skladiščimo kot celoto.

Les za palete kot ekološki material

Poleg uporabnosti in praktičnosti euro palete je pomemben vidik vsake embalaže tudi njena ekološka (ne)oporečnost. Lesene palete so odličen dokaz, da se lahko z uporabo naravnih in okolju prijaznih materialov doseže optimalno rešitev za vse vpletene. Pri tem je treba upoštevati ne le dejstvo, da les po uporabi ne prestavlja nevarnosti za okolje, temveč tudi to, koliko energije se porabi pri izdelavi, kako sam proces izdelave vpliva na okolje in kako trajen je izdelek. Lesene euro palete so odličen primer združevanja uporabnosti, optimalnega koriščenja prostora pri skladiščenju in transportu, ter ustreznega odnosa do narave.